Vikten av att sätta standarden på morgonen

Hej på er!

Min morgonstund är så helig och viktig för mig. Oavsett hur stressad jag är eller hur dåligt jag sovit så behöver jag prioritera den för att hålla det jag tror på vid liv och sätta måendet för dagen. Idag t ex vaknar jag upp med en vemodig känsla inombords på grund av ett beslut jag fick igår. Jag vet att jag är så mycket mer än den känslan och att jag samtidigt mår jättebra inom andra områden i livet. Jag känner hur min hjärna vill börja scrolla eller rensa mejlen istället för att sitta här nu med mitt ljus tänt och säga de goda fraserna till mig själv som jag vet kommer ge mycket meningsfullhet under dagen. Om jag på grund av (vilken orsak det än är) missar min morgonstund, kommer jag känna resultatet av detta senare i kvaliteten på den livsglädje jag förmår att uppleva. Jag vet att det är okej att missa denna stund ibland men att gå in i full närvaro tidigt på morgonen, innan du gör allt annat du ska, är så kraftfullt för att både kontrollera sinnet men också komma ner i kroppen och känna hur du faktiskt mår. Detta är ett av alla sätt att stärka sin självkänsla på. Det är ett enkelt verktyg att landa i sig själv men tänk att det ändå är så lätt att vilja skjuta undan när vi bär på känslor vi inte är helt bekväma i. Jag var sådan för något år sedan då jag ville stressa genom mina dagar men ändå gjorde ”affirmationerna” som jag fått i uppgift, dock vid ett stressad tillstånd, vid spegeln varje kväll. Jag kan säga er att det fick ingen vidare effekt. Det skapade bara mer känsla av stress för jag visste inte hur jag landade i känslan, jag ville att den skulle komma som ett brev på posten en dag, helst av allt att någon kunde göra jobbet åt mig. När det senare skulle visa sig att verktyget i sig är så förbaskat enkelt men kräver en enorm villighet från mig själv att möta det som är jag.

Jag hör hur min avslappningsmusik spelas i bakgrunden och låter mig landa flera gånger om hur det faktiskt känns att sitta här med filten i min soffa och njuta av mitt morgonkaffe. Det är så lätt att fuska och säga ”jag tar det sen” eller ”jag gör det mer närvarande imorgon” – detta är en stark signal på att det faktiskt är just nu du skulle behöva stunden som mest. Om du går vidare med dagen med exempelvis en stress som finns inom dig eller tankar om vad du ska göra under dagen kommer stressen vara en känsla som följer med dig längs dagen istället för närvaro och att du sedan gör dina åtaganden ändå, fast i en annan energi. Vilket väljer du? Det är lätt och tro att stressen går bort om ”jag bara..” men vi vet idag bättre. Imorgon kommer ju nya saker, det är endast huvudets sätt att fängsla in dig i dennes värld. Du har kontroll över ditt sinne, inte tvärtom. Jag behöver inte kalla denna stund för meditation ens, jag sitter några minuter i total närvaro, med eller utan någon avslappningsramsa. Huvudsaken är att jag känner att jag landat i mig själv. Sedan fortsätter jag att dricka mitt kaffe och går vidare min dag.

Tack vare att jag nu tog ett beslut om att landa i närvaro, sedan skriva mina tankar om vikten av den här till er har jag på bara 30 minuter fått ett fantastiskt mående att gå in i denna dag med.
Jag har fått en mycket bättre start på morgonen än om jag valt stressen som sa åt mig att stressen var viktigare att följa och starta med än att fokusera på hur min andning känns. Jag är värd att må bra. Du är värd att må bra. Jag är värd att landa i kärlek och närvaro. Du är värd att landa i kärlek och närvaro. Jag är värd att lyssna in mig själv och acceptera det som finns där. Du är värd att lyssna in mig själv och acceptera det som finns där.

Önskar dig en magisk dag!


Publicerat

i

av

Etiketter: