Från Dödstankar till Livsglädje

Precis som många andra trodde jag för några år sedan att bara den som var smal kunde vara snygg. Att få bort några kilo är ofta ett lättare mål att nå, än att träna upp insidan för att må bättre. Den som är osäker provar alla möjliga bantningsmetoder, som kan få allvarliga konsekvenser för en redan bräcklig person. Ibland till och med livshotande. Det är lätt att tro att självkänslan stärks, och att jag kommer att må bättre, om jag bara går ner i vikt. Det fungerar inte så.

Idag vaknar jag till varje ny dag och längtar efter det som dagen har att bjuda på. Tyvärr har det inte alltid varit så. För några år sedan ville jag bara avsluta det lidande som dagens prövningar slängde mot mig. Min låga självkänsla drev mig allt längre in i det mörka anorexiadjupet.

Jag hade turen att träffa på Mia Törnblom som guidade mig till rätt väg och gav mig verktyg för att träna upp självkänslan. Den resa jag då påbörjade skulle helt förändra mitt liv. Idag jobbar jag som kognitiv coach och hjälper människor som lider av ätstörningar.

Under mitt tillfrisknande blev det allt tydligare för mig att det var mental hälsa som var mitt kall. Tack vare min lärare och numera samarbetspartner Gaya Pienitzka har jag fått djupare insikter om mentalt välbefinnande och tagit min personliga utveckling till nya höjder.

Ska man må bra – på riktigt, behöver man träna både den fysiska och psykiska hälsan. Följ med på min resa mot det bästa målet som finns – livsglädje. Jag har valt att kalla detta för mentafys.

 

 

 

 

”Det gör ont att läsa om en ung tjej som på grund av ätstörningar och svag självkänsla funderade på att ta sitt liv. Malin vände hatet mot sig själv till den bästa resa man kan vara med om, resan mot inre trygghet och livsglädje.

Jag är glad att vara en av pusselbitarna som gjort det möjligt för Malin att komma in på rätt väg. I denna bok delar Malin på ett lättförståeligt sätt med sig om hur hon jobbat med sig själv och idag är hon en inspirationskälla för många, även om man inte lider av någon ätstörning.”

Mia Törnblom/ författare och föreläsare

 

”Malin Rosén är en fantastik förebild för alla som tror att de kommer att må bättre, bli lyckligare eller mindre ensamma bara de blir smalare, snyggare eller mer vältränade. Malin har tagit sig från ett extremt destruktivt liv till att ta väl hand om sig själv och må bra. Idag ägnar hon sin tid åt att hjälpa andra.

Jag har förmånen att samarbeta med Malin vid produktion av radio, film och Web-terapi och är imponerad över hennes djupa insikter och hennes förmåga att lära ut. Jag kan varmt rekommendera hennes bok. Läs den!”

Gaya Pienitzka, Lifecap AB

 

Beställer du boken direkt av mig får du den signerad. Självklart kan du även köpa den hos de ledande nätbokhandlarna.
Länk: https://www.adlibris.com/se/bok/fran-dodstankar-till-livsgladje—atstorningen-holl-pa-att-ta-mitt-liv-9789197802055

 

 

 

 

Konsten att möta sig själv och andra

Rikard Karlsson har under årens lopp alltmer kommit att fascineras av de oändliga möjligheter som finns i varje interaktion när människor möts. Boken du håller i din hand är mycket personlig och bygger delvis på de insikter och erfarenheter Rikard skaffat sig genom möten med sina patienter under sitt snart tjugoåriga arbete som Kirurg.

Boken handlar även om att möta sig själv, att göra medvetna val i livet och på så sätt bli den bästa möjliga versionen av sig själv. Här blandas humor med djupaste allvar som får dig att stanna upp och reflektera över hur du lever ditt liv. Författarens omtanke om dig som läsare är det genomgående temat för boken vilket gör detta möte speciellt på flera plan. Detta är en bok för dig som vill nå längre i ditt liv. Välkommen in i en värld av spännande möten av de mest skilda slag.

 

 

Recensioner:

”Livet består till stor del av möten mellan människor och dessa påverkar mer än vad vi tror. Den här boken handlar om hur vi ska bemöta andra men även oss själva. Rikard vill med sina ord inspirera oss att våga möta andra, oss själva och vara vänliga.

Rikard har en stark tro på möten mellan människor. Han ser möjligheter istället för hinder. Rikard har ett öppet och tillåtande förhållningssätt och använder sig av sin tro på möten i sitt jobb som kärlkirurg. Han berättar om sina erfarenheter, sina möten med olika människor och hur han gör medvetna val i dessa möten för att göra det bästa av situationen han ställs inför.

Något jag fastnar för och håller med om är att närvaro, kommunikation och humor i olika möten. Det underlättar har jag lärt mig och kan göra jobbiga möten lättare.

Jag tycker väldigt mycket om den här boken, tar den till mig och kommer att återkomma till den. Tycker att boken är bra skriven, den är lättläst och lätt att ta till sig. Låt oss alla bli mer vänliga och ödmjuka i tillvaron och i möten med andra så blir världen bättre för oss alla!
Boken rekommenderas varmt”. /Recension från Bokus

 

 

” Detta är en av de bästa böcker jag har läst om personliga relationer och mellanmänsklig kommunikation

med massor av otroligt inspirerande och lärorika berättelser”

Christer Olsson / Författare och Föreläsare