Föreläsningar

Tre olika föreläsningar 

Drivkraften: För mig är självförtroende och självkänsla lika viktigt men vi behöver börja i rätt ände. Vi människor saknar inte energi. Vi är gjorda av energi. Det jag vill bidra med till denna värld är att varje människa ska få möjligheten att känna hur det känns att leva efter sin unika naturliga innerliga drivkraft. Den drivkraft som vi alla har inom oss men som ser så unik ut för varje individ. I denna föreläsning pratar jag om just det och hur vi börjar leva efter vårt naturliga tillstånd för att skapa mer av det som vi verkligen brinner för och önskar mer av i livet. 

När människor följer sin naturliga rytm och vågar förverkliga allt som står i linje med deras inre grund ser vi mer harmoniska relationer, mer långsiktiga projekt och resultat, mindre psykisk ohälsa – mer hälsa.  Vi får en bättre kommunikation när kärnan inom oss är navigerat åt rätt håll, för att komma dit behöver vi börja med att kolla på hur våra personliga egna behov ser ut och hur mycket vi lever och tar ansvar för vad som är viktigt för just oss själva först.

Vi väljer själva hur bra livets resa ska bli. Du har makten över hur du vill skapa ditt liv, jag pratar om attityder och vägar för att komma dit. Ordet Drivkraft är något jag gärna använder mig utav, det är en energi inom oss som alla har tillgång till, min uppgift är att hjälpa fler att plocka fram sin.

 

Tid: Cirka 45 minuter.

“When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad. And that is my religion.”

~Abraham Lincoln

 

190814 Coach: Malin Rosén
Foto Rickard Nilsson
© Rickard Nilsson Bild AB

 

David & Malin pratar om Ätstörningar: Ätstörningar, en problematik som tyvärr ökar och blir väldigt påtagligt i just skolmiljön. Mer än 100.000 personer (bara i Sverige) lider av ätstörningar. Både jag och David har erfarenhet av ätstörningar och jag jobbar idag specifikt med ätstörningar i mitt arbete som coach och terapeut. David arbetar som socialpedagog i Malmö stad, vilket innebär att vi båda har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar under ett antal år nu.
I vår föreläsning ”Ätstörningar” delar vi med oss av den information vi har kring vad ätstörningar egentligen handlar om och hur man tidigt kan uppmärksamma dessa varningssignaler, speciellt i tonårstiden. Vi delar våra egna personliga erfarenheter och tror på att lyfta manligt och kvinnligt perspektiv när det kommer till just matproblematik och överdriven träning.
Hur var det för David som elitsatsade inom brottning att falla in i en ätstörning när omgivningen fortsatte bekräfta honom för hans satsning och vältränade starka yttre? Och hur var det för den vanliga tonårstjej som jag Malin då var att falla in en destruktiv utseendefixering, när det enda som det pratades om bland tjejgängen var just mat, smink, vikt och kläder? Hur lätt är det egentligen att uppmärksamma dessa allvarliga signaler som utomstående, framför allt när alla unga verkar gå igenom samma fas, men bara några tar sin bantning vidare till en ostoppbar svält? Varför är det bara vissa som inte kan sluta banta? Vad ligger bakom denna sårbarhet och vad blev vår vändpunkt? Tid: Cirka 1 timme. 

Länk till avsnitt i #drivkraften podcast, bådas medverkan:

David / Malin


Från Dödstankar till Livsglädje – Ätstörningen höll på att ta mitt liv:
Jag var bara 13 år när ätstörningen började utvecklas. Jag förstod dock inte att då att jag började leda mig in på vägen anorexi. Utåt sett levde jag ett vanligt tonårsliv, såg alltid glad ut och var populär. När jag var 17 år hade den psykiska hälsan ett hårt grepp om mig. Jag planerade att ta mitt liv. Ätstörningen hade gått över till ett missbruk. Den inneboende ångesten ledde några år senare därför till självmordstankar. Samtidigt fick ingen i min närhet veta något om mitt mående. Jag kände att jag hade ingenting att leva för. Jag kände mig annorlunda och utanför. Då kom tankarna om att det var lika bra att avsluta allting. Ingen nådde mig och kunde förstå.

När tankarna om att avsluta livet ständigt var närvarande minns jag väl kvällen som jag hade bestämt skulle bli min sista. Jag hade varit i kontakt med en person under kvällen som jag valde att beställa tabletter att ta mitt liv med. Men till slut hände något som kom att bli min viktigaste väckarklocka och vändpunkt på mitt destruktiva liv.

Det blev inte ljusare direkt, men i denna föreläsning delar jag mina insikter och värdefulla verktyg jag funnit under resan som tog mig från sjuk till frisk. Tid: Ca 45 minuter.

 

”Vill än en gång tacka dig för en fin föreläsning som var mycket sevärd och som diskuterades flitigt av eleverna i veckor därefter.
Vi upplevde föreläsningen som mycket äkta och att du som föreläsare hade en mycket stark grund att stå på. Mycket välordnad, inspirerande och
du visade på god förmåga att få eleverna att lyssna.
Eleverna har berättat att det kändes så äkta och att det fick syn på problematiken!
Så av oss får du de starkaste rekommendationerna som går att få!”
 – Rektor,  Ljud och Bildskolan, Kristianstad