Susanne Lindberg – Passionen bakom Rackarungarnas Hundskola

Hej alla #drivkrafter där ute och varmt välkomna till dagens avsnitt! Idag möter vi Susanne Lindberg, hundinstruktören son driver Rackarungarnas Hundskola i Skellefteå. Idag lyfter vi hennes hundpassion. Susanne är inte bara instruktör – hon föreläser, har kurser inom hundträning och har även skrivit tre böcker, inom Nose Work-arbetet och hur det är att driva hundspann. På hennes hemsida kan ni läsa mer om allt ifrån personspår, ”rambokurs”, allmänlydnad, rallylydnad, viltspår till klickerkurs, hundmöten, problemlösning och givetvis: hundmöten.

Idag får vi lära känna Susanne lite mer, vad driver henne bakom allt hon lär ut till både människa och hund? Susanne har 40 års erfarenhet av hund, men att driva ett företag inom just det har inte alltid varit självklart. Hör om hur hon sadlade om från sitt yrke som Journalist till att satsa fullt ut på sin passion för hundar. Tidigare drev Susanne och hennes sambo hundspannsföretaget Rascal Huskies, med dåvarande 18 hundar.

Susannes drivkraft handlar om att varje hund ska få ut det bästa möjliga av sitt liv. Jag gillar Susannes synsätt kring hur hundars rätt är att få känna sig viktiga och delaktiga i våra liv på ett naturligt sätt för dem. Susannes kurser ger våra hundar en chans att briljera som hon skriver om på sin hemsida och vi bör se våra hundars utveckling som lika viktig som vår egen.

Idag får ni höra om Susannes hundfilosofi och vad som driver henne i sitt yrke idag. På Youtube delar hon med sig av hur vi kan stärka kommunikation och därmed relation till våra fyrbenta vänner och hon lägger varje vecka ut tips, tankar och viktiga verktyg.

”En hund som får röra på sig, får använda sin nos och sin hjärna, och vet att matte eller husse har koll på läget – den hunden är lycklig. En fysiskt och psykiskt välmotionerad hund som slår sig till ro på sin bädd med ett nöjt knorr – ja, det gör mig så glad att jag kan bli tårögd.”

Susanne Lindberg

Här kan ni beställa hennes böcker:

https://www.bokus.com/bok/9789198339505/de-10-viktigaste-sakerna-din-hund-bor-lara-sig/

https://www.bokus.com/bok/9789198215557/sa-hamnar-du-pa-pallen-i-nose-work/

https://www.bokus.com/bok/9789187247224/hundspannsliv/


Publicerat

i

av

Etiketter: