Sangeeta Stridh och Malin Rosén – Varför dras vi vanligtvis till samma typ av kärleksrelationer?

I dagens avsnitt samtalar jag med coachen och terapeuten Sangeeta Stridh. Ämnet är relationer och förutom kunskap och verktyg så delar vi öppet med oss av våra egna personliga erfarenheter och därmed insikter inom detta område i livet. Avsnittet är fyllt med lättsamhet, igenkänning, öppenhet och energi.

Frågor vi samtalar kring är följande:
Passion, är det alltid viktigt? Vad står det egentligen för? Hur kan något relationsmönster som är ogynnsamt för oss bidra till eufori och kickar? Kan attraktion vid första ögonkastet vara både positivt och negativt? Varför?

Hur lär man känna sig själv i relationer? Varför hade förmodligen jag och Sangeeta redan fallit för varandra om vi var av motsatt kön?
Hur kan det komma sig att en del personer verkar så ”perfekta på ytan” men sedan uppleva sig ha svårt med det intima och känslomässiga som ju ofta tillkommer i kärleksrelationer? En del personer hittar och letar alltid fel på varje ny relation och partner, allt för att inte binda sig? Flykt vs klängighet, känner du igen det? Eller kanske är du personen som alltid dras till upptagna partners?

Många går från relation till relation och räds över att ”slå sig till ro”, medan andra blir totalt besatta av en viss typ av partner. En del vill ha kontroll, andra vill känna sig fria. Vi har alla olika grundbehov men också beteendemönster som följer med på köpet i det som det innebär att vara människa och dessa formas efter hur din uppväxtmiljö har sett ut när det kommer till kärlek och intimitet. Vem är du i relationer?

Vi pratar om hur vi genom mod och nyfikenhet kan skapa medvetenhet för att sedan börja förändra våra egna mönster för att ta oss mot en mer gynnsam framtid. En framtid som blir lyckosam både för oss själva och därmed andra då våra handlingar alltid speglar hur vi själva mår.

Vågar du utmana dig själv för att hitta lösningen till där du står idag? Är det ens kärlek vi kan kalla det när anknytningarna styr, eller bara tomrum som ska fyllas tills vi blir medvetna om vad som försiggår?

Häng på ett öppet och kärleksfullt avsnitt!Publicerat

i

av

Etiketter: