Gå till naturen för att läka och ta bort stelhet

Det är inte konstigt att vi människor må bra av att vistas i naturen. Jag tror det är lättare att komma ihåg vårt ursprung när vi besöker något som är så fullt levande och samtidigt naturligt och stilla på en och samma gång, precis sådan som naturen är.
Naturen kan symbolisera våra sidor av både det maskulina och feminina inom oss. Vind och hav påminner oss om vår flödande livsenergi som finns mycket inom det feminina, känslorna och dansen – rytmen med livet likt vågorna på havet. De stabila och orubbliga träden i skogen står för vår maskulina sida, den starka och tydliga energin som inte ger vika för vad som helst.
Vad händer om du tar din meditationsstund och går ut i naturen en stund? Du kanske föredrar skog för trygghet och hav för lätthet. Det är lätt för våra hemligheter, om vi har några, att komma fram i ljuset som läker oss från naturen. I en ren energi av kärlek kan du aldrig ”smita”. Du blir speglad.
Mitt tips är att vara i skogen utifrån ett perspektiv av att du inte är kvar i din hjärna. Se framför dig hur du kliver ut från dina egna tankar. Du står nu utanför din egen hjärna och tar in naturen ända in i själen. Har du tänkt på att, om du lever mycket utifrån dina tankar, att du ofta ser även livet utifrån ett perspektiv av dina tankar? Jag får upp bilder där du processar det du ser i naturen genom dina tankar vilket tar bort lite av känslan som naturen faktiskt kan ge dig. Du kan släppa kontrollen kring att det du upplever först ska behöva processas via dina tankar, vad händer om du nollställer dig och väljer att känna och ta på naturen på ett sätt som du inte tidigare gjort? Vad händer om du föreställer dig att du står naken, på det sätt att du är känslomässigt vaken och ”där”, helt redo att möta naturen utan filter eller tankar som du tidigare brukade ha under tiden. Om du inte är tillräckligt närvarande under tänker på vad som ska hända ikväll samtidigt som du transporterar dig genom naturen kommer du missa möjligheten att möta den magi som bara kan uppstå när du möter upp naturen med din egen inre stillhet.
Detta är för mig att utvecklas och älska med det bästa jag vet, naturen. Jag kan känna livslusten och andetagen som finns i dofterna, i mossan, i vinden, i träden, i löven och i gräset. Det är nämligen inte bara du som är den enda levande varelsen när du valt att träda in i naturens liv och verklighet. Så tro inte att du någonsin är ensam där, tro inte heller att du är den med mest visdom där, tro ingenting, var där och upplev naturens tydliga språk genom dig och all den livsvisdom som vilar där. Känn dig hållen av naturen.

Publicerat

i

av

Etiketter: