Destruktiva relationer – Att leva med en kvinnlig psykopat

Hej alla fina lyssnare,

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt!

Idag möter vi Tommy Gustafsson, mannen som levt i en destruktiv relation i 27 med en kvinna som manipulerat både honom själv och vänt sina tre barn emot han.

Tommy delar med sig av hur allt började… hur drogs han till denna kvinna från första början, vad ser han för varningstecken idag när han blickar tillbaka? Hur började Tommy med åren märka att relationen faktiskt inte var bra för honom? Hur tog han sig ur?

Det och mycket mer kommer vi att prata om idag. Tommy delar även med sig av vikten av att ha bra vänner och en stöttande omgivning runt sig när man är på väg ur en sådan här relation.

I en destruktiv relation blir man mentalt nedslagen, personlighetsförändrad, därför vill vi uppmana alla redan nu att aldrig ställa frågan: ”Hur kunde du stanna så länge? Varför gjorde du inte bara slut?” Att vara tillsammans med narcissister eller psykopater är bland det svåraste för en människa att ta sig ur och bryta sig loss ifrån. Vi behöver finnas där mer för varandra utan att döma eller ifrågasätta personens tidigare val i livet. Låt fokus ligga på att söka information på hur personen kan ta sig ur och finna styrkan i sig själv igen.

Kvinnan som Tommy levde med kontrollerade vad han fick göra och inte göra, tryckte ner honom mentalt och skyllde alla konflikter på honom. Hon nekade till otrohet och allt var med tiden bara fel som Tommy gjorde eller hur han var som person. I hans värld fanns bara hon, relationen blev som ett beroende och många gånger tillät han inte sig själv att våga längta efter något mer kärleksfullt, att t ex vara tillsammans med någon annan, även om tanken kunde finnas där såg han bara sitt liv med henne som det ”normala”.

Häng med på att starkt avsnitt!


Publicerat

i

av

Etiketter: