Alice Bergholts – Hur är det att medvetet träna upp sin självkänsla som 16-åring?

Varmt välkomna! I dagens avsnitt möter vi härliga Alice Bergholts, 16-åringen som redan gjort ett gediget arbete med sig själv och idag är gäst för att prata om hennes reflektioner och vinster kring en bra självkänsla. Vilka vinster finns det att så tidigt som möjligt bejaka sin inre trygghet? Vilka kan utmaningarna vara? Är självkänsla för alla? Vad är egentligen självkänsla?

Självkänsla är för alla och finns inom livets alla områden. Alice beskriver det som att ”komma ut på andra sidan, där man blir lycklig på riktigt”. Alice är modig som redan utforskat och stärkt sidor hos sig själv för att utvecklas framåt och må bättre, nu och i framtiden. Hon beskriver anledningen till att hon, utan någon psykisk ohälsa eller liknande, kände att det var dags att ta sig en titt inåt för att skapa en annan och högre förståelse inför både sig själv, andra, skolan och livet i övrigt. Idag ser jag hennes om en förebild för andra ungdomar. Alice är en mycket klok och insiktsfull tjej som jag verkligen vill lyfta. En förändring blir möjlig först när vi gör oss möjliga för att se vad som behöver förbättras eller justeras.

Grunden till en bra självkänsla är medvetenhet. Idag pratar vi om utmaningar och fördelar med att bejaka alla sidor av sig själv, allt ifrån personlighetsdrag, kommunikation till tankar, värderingar och känslor.

Återigen – varmt välkomna!


Publicerat

i

av

Etiketter: