Hej alla fina lyssnare,

Idag möter vi Marika Jonmar. Marika arbetar tillsammans med sin kollega Caroline som ledarutvecklare i deras företag Ninfea. Marikas vision är att skapa trivsamma arbetsplatser där medarbetare samarbetar istället för att motarbeta varandra.

Marika brinner för att hjälpa människor att hitta sin inre drivkraft. När vi finner den blir det vi gör meningsfullt. Om vi människor inte ser vårt värde är det lätt att vi bara kör på eller går in i väggen, försöker överbevisa något eller saknar drivkraft helt. När vi istället mår bra gör vi bra! 

En stor bidragande orsak bakom psykisk ohälsa på arbetsplatser idag kan bero på att man har fel attityd till sitt arbete. Enbart 16 procent av svenskarna är engagerade i sina jobb idag. Marika berättar om människans olika drivkrafter och olika verktyg som kan hjälpa människor att hitta sitt varför, privat som på arbetsplatsen. 

I dagens avsnitt får ni även ta del av Marikas personliga resa till där hon står idag. Den har inte varit helt enkel och många vägval har hon gjort, när hon tittade inåt och började arbeta med sig själv kom hennes stora vändpunkt.